Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Klatkowanie - Laptop

Mical

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Nie wiem czy to dobry dział , ale chodzi o tą grę. Jestem posiadaczem WarZ od niedawna i już się denerwuję . Po 5 min gry , już się odechciewa ... Straszne Klatko-wanie . Podczas tego jest jakieś 5 klatek - max 10 klatek na sekundę. No nie da się grać, a wgl. jak trzeba uciekać przed zombie , ja uciekam a nagle zgon . ; /

Mam laptopa Packard bell EN TSX66HR:

CPU - Intel Core i5 2410m

GPU - GeForce gt540m 2GB

Ram - 4GB

Dysk - 500gb

PSU - oryginalny zasilacz 90W , gram bez baterii

WIN 7 ULTIMATE

Temperatury jakie odnotowałem maxymalne po tych 5 min gry

Procesor - 95C

Grafika - 96C

Ja jestem pewien , że to zbyt nagrzane podzespoły powodują te ścinki, ale nie mam pojęcia co powoduję nagrzanie podzespołów do takiej temperatury . Kiedyś za nim miałem WarZ z miesiąc temu było ok . Czyściłem laptopa z kurzu. Takie spadki zauważyłem także w WoT.

Proszę o pomoc.

Zostaw lajka ;)

Opublikowano

Kolego :) oby na pewno dobrze jest wyczyszczony?. Bo to nie zwykly PC-t w którym dmuchniesz i wyleci wszystko. Jak potrafisz sam :) masz taką możliwość rozbierz go i wyczyść porządnie. Jeżeli nie oddaj do serwisu ale moim zdaniem ( mam kilka lat doświadczenia w komputerach) i takie coś pomagało ( na własnym doświadczeniu a laptop miał tylko 4 miesiące od nowości ) . Jeżeli sam nie potrafisz rozbiera a później najważniejsze złożyć laptopa :) to się nie zabieraj za to lepiej oddaj komuś kto się zna na tym, bo szkoda twoich pieniędzy i nerwów.

Opublikowano

O to chodzi , że rozebrałem go , do zera , wszystko wyciągnięte , mobo lezała obok ekranu , ramu , dysku czy też całego kadłubka .

Cykłem 4 fotki , robiłem to o tej porze co teraz ponieważ, szlag mnie trafiał a teraz znowu to samo ..

IMG

Zostaw lajka ;)

Opublikowano

Ja sie na komputerach nie znam, ale wydaje mi sie ,że masz za słaby zasilacz, już kiedyś sie spotkałem, że oryginalny zasilacz byłza słaby

skrillexh.png
Opublikowano

w HW Monitor pobór mocy nie przekracza 50W czyli 40 w zapasie , także spokojnie . W jakim sensie chłodzenie do laptopa? ; o Wentylator i radiatory mam .

Zostaw lajka ;)

Opublikowano

Pisze przecież , że nie było problemów jak zakupiłem laptopa , czytanie ze zrozumieniem mistrzowie .. Temperatury nie przekraczały 90 stopni.

Zostaw lajka ;)

Opublikowano

Wymieniłem paste termo z procesora , karty graficznej dedykowanej i zintegrowanej , temperatury na pewno spadły , nie mam mozliwości zobaczenia jak w WarZ bo skończyły mi się kody 24h ;D , ale w bf3 lece na ultra :)

Zostaw lajka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...